Sovietinio saugumo veikla prieš lietuvių pabėgėlius Vokietijoje 1945–1950 m. - Juodis, Darius (Genocidas ir rezistencija, 2005)
Straipsnio tikslas – remiantis prieinama archyvine medžiaga atskleisti kai kuriuos sovietinio saugumo veiklos, nukreiptos prieš lietuvių pabėgėlius, aspektus, jos organizavimą, laimėjimus ir trūkumus šioje srityje. Straipsnyje nagrinėjama konkreti NKGB (vėliau MGB) veikla, nukreipta prieš emigrantų organizacijas ir atskirus asmenis, supažindinama su konkrečiais darbo rezultatais.
Keywords: represinės struktūros; KGB; Vokietija; KGB metodai; išeivija; pabėgėliai