Karikatūra laikraštyje „Tēvija“ 1941–1945 m.: kai kurie šaltinių mokslo kritikos klausimai - Zellis, Kaspars; Olechnovič, Dmitrij (Genocidas ir rezistencija, 2005)
Dabartiniam Latvijos istorijos mokslui būdingas atsainus požiūris į istorijos šaltinių tyrinėjimus.Vienas mažiausiai tyrinėtų Latvijos istorijos šaltinių mokslo klausimų-karikatūros, įvairiu laiku spausdintos periodiniuose leidiniuose. Šią spragą iš dalies galima užpildyti tyrinėjant karikatūras, išspausdintas periodinėje spaudoje, kuri ėjo Latvijoje vokiečių okupacijos laikotarpiu.
Keywords: Latvija; sovietinė okupacija; vokiečių okupacija; Antrasis pasaulinis karas; spauda; karikatūra