Armėnų genocidas. Nusikaltimas, už kurį nenubausta - Grigorian, Vahagn (Genocidas ir rezistencija, 2005)
Straipsnyje chronologiškai aptariamas Turkijoje jaunaturkių vykdytas armėnų tautos genocidas nuo XIX a. pradžios iki 1922 m., žudynės, tremtis, savigyna. Nagrinėjama genocido priežastys ir padariniai, galimybės aptarti su genocidu susijusius archyvinius dokumentus, Turkijos atsakomybės klausimas, pateikiama sukrečiančių liudytojų pasakojimų.
Keywords: Armėnija; Turkija; genocidas; tremtis; atsiminimai