Išeivijos ir užsienio organizacijų parama Katalikų Bažnyčiai sovietų okupuotoje Lietuvoje - Streikus, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2006)
Straipsnyje analizuojama išeivijos ir užsienio organizacijų veikla siekiant informuoti Vakarų visuomenę apie Katalikų Bažnyčios veiklos suvaržymus sovietų okupuotoje Lietuvoje, taip pat kitos paramos Lietuvos katalikams formos. Antras straipsnio tikslas – atskleisti sovietų valdžios pastangas neutralizuoti šią veiklą.
Keywords: išeivija; Katalikų bažnyčia; rezistencija; JAV; Didžioji Britanija