Viešosios nuomonės formavimas KGB metodais: kompromitavimas ir dezinformacija - Brinskaitė, Kristina (Genocidas ir rezistencija, 2006)
Nuo XX a. šeštojo dešimtmečio KGB kovodamas su antisovietiniu judėjimu šalia fizinio susidorojimo priemonių vis dažniau ėmė taikyti psichologinio poveikio priemones, nes sovietų saugumui buvo svarbu ne tik susidoroti su oponentais, bet ir visuomenei jų veiklą pateikti neigiamu aspektu, siekiant sumažinti rėmėjų gretas ir pateisinti represijas prieš juos. Kompromitacija ir dezinformacija buvo vienos svarbiausių priemonių kovojant su vidaus ir išorės priešais.
Keywords: KGB; represinės struktūros; KGB metodai; propaganda; kompromitavimas; dezinformacija