Moterų dalyvavimo ginkluotame pasipriešinime 1944–1953 m. ypatumai - Smolskutė, Žaneta (Genocidas ir rezistencija, 2006)
Remiantis archyviniais dokumentais bei atlikto statistinio tyrimo rezultatais, šiame straipsnyje analizuojami moterų – aktyvių kovotojų dalyvavimo rezistencijoje 1944–1953 m. motyvai, ypatumai, atskleidžiama moterų padėtis partizaninio karo metu, jų veiklos specifiškumas bei veikimo pasipriešinimo judėjime pobūdis.
Keywords: sovietinė okupacija; partizanai; moterys; ginkluotas pasipriešinimas