Lietuvių policijos 15-asis batalionas (1941–1944) - Bubnys , Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2007)
Straipsnyje nagrinėjama visuomenei mažai žinoma 15-ojo lietuvių policijos bataliono istorija pradedant suformavimu Vilniuje 1941 m. liepos mėn. ir baigiant išformavimu Tauragėje 1944 m. vasarą. Straipsnio tikslas — remiantis archyviniais dokumentais ir istorine literatūra atkurti bataliono istoriją, svarbiausius jo veiklos etapus ir įvykius, atskleisti specifinius bataliono istorijos bruožus ir patirtus nuostolius.
Keywords: vokiečių okupacija; kolaborantai; holokaustas; policijos batalionai