Patikimi asmenys Lietuvos SSR KGB agentūrinio tinklo šešėlyje - Okuličiūtė, Lina (Genocidas ir rezistencija, 2007)
Straipsnyje nagrinėjamas KGB slaptųjų bendradarbių fenomenas, konkrečiai — agentų ir patikimų asmenų veikla. Siekiama apibrėžti jų statusą, atskleisti bendras šių bendradarbių verbavimo ir parinkimo tendencijas ideologizuotos sovietinės sistemos diegimo Lietuvos SSR raidos kontekste. Tokie slaptųjų bendradarbių tyrimai ne tik atskleidžia KGB — buvusios sovietinės represinės institucijos — įvairialypę veiklą, bet ir parodo, kaip keitėsi sovietinės visuomenės laikysena politinės sistemos atžvilgiu.
Keywords: KGB; agentai; patikimi asmenys