KGB kova su išeivija ideologinėmis ir propagandinėmis priemonėmis XX a. devintajame dešimtmetyje - Burinskaitė, Kristina (Genocidas ir rezistencija, 2008)
Vienas svarbiausių KGB žvalgybos ir ideologinės kontržvalgybos padaliniams keltų uždavinių buvo susilpninti išeivijos antisovietinę veiklą, trukdyti jai kelti Lietuvos okupacijos klausimą tarptautiniu lygiu bei remti kitaminčius Lietuvoje. Sovietų valdžiai taip pat buvo svarbu pakeisti išeivijos požiūrį į sovietinę Lietuvą ir palaužti jos vykdomą nepripažinimo politiką.
Keywords: KGB; išeivija; propaganda; žvalgyba; KGB methods; spauda