Latvijos piliečių trėmimas 1949 m. kovo 25 d. Struktūrinė analizė - Skinke, Iveta (Genocidas ir rezistencija, 2008)
Remiantis dokumentuose užfiksuota statistika apžvelgiama didžiausias, 1949 m. kovo mėn. vykdytas Latvijos piliečių trėmimas. Ši apžvalga leidžia išsamiai ir koncentruotai pažvelgti į trėmimus, atskleidžia jų eigą bei poveikį Latvijos visuomenei. Struktūrinei analizei panaudoti pagrindiniai duomenys apie 1949 m. kovo 25 d. ištremtus Latvijos gyventojus yra paimti iš Latvijos valstybinio archyvo duomenų bazės, kurią sudaro 13 283 Latvijos piliečių archyvinės bylos.
Keywords: Latvija; deportacijos; 1949 m. deportacijos; tremtiniai