Archyvinė medžiaga kaip istorijos šaltinis apie 1941, 1949 ir kitais metais ištremtus Latvijos gyventojus - Bambals, Ainars (Genocidas ir rezistencija, 2008)
Šis straipsnis skirtas ištremtų Latvijos gyventojų asmens bylose esančių archyvinių dokumentų kaip istorijos šaltinio moksliniam tyrimui. Į šią temą gali būti įtrauktos platesnės įvairių autorių temos, tyrinėtos „remiantis Latvijos SSR sovietinių represinių įstaigų archyviniais dokumentais kaip istorijos šaltiniu“. Šiuose dokumentuose atskleižia kaip buvo organizuojamas trėmimų porcesas, kokie asmenys buvo tremiami.
Keywords: Latvija; trėmimai; 1941 m. trėmimai; 1949 m. trėmimai