Kauno sunkiųjų darbų kalėjimas nacių okupacijos metais (1941–1944) - Bubnys, Artūras (Genocidas ir rezistencija, 2009)
Straipsnio tikslas – remiantis istorine literatūra ir archyviniais dokumentais atkurti nacistinį Kauno sunkiųjų darbų kalėjimo istorijos fragmentą, išnagrinėti kalinių statistinę raidą, jų tautinę sudėtį, bausmių sistemą,  kalinimo sąlygas, suimtųjų maitinimo ir sveikatos problemas, kalėjimo tarnautojų elgesį su kaliniais, pabėgimus iš kalėjimo.
Keywords: vokiečių okupacija; Kaunas; represijos; kalėjimai