Vilnius, netapęs Vakarų Baltarusijos sostine - Boćkowski, Daniel (Genocidas ir rezistencija, 2009)
Remiantis naujausia istorine literatūra ir archyviniais šaltiniais, straipsnyje tyrinėjama Vilniaus valstybinės priklausomybės problema Antrojo pasaulinio karo išvakarėse ir pradžioje (1939 m. rugpjūtis–spalis). nagrinėjami Sovietų Sąjungos planai Vilniaus atžvilgiu, įvairūs Vilniaus problemos sprendimo variantai ir jų įgyvendinimo galimybės – nuo priskyrimo Baltarusijos SSR iki perdavimo Lietuvos Respublikai.
Keywords: Vilnius; Baltarusija; Sovietų Sąjunga; imperialistinė politika