Pasipriešinimas Kretingos, Telšių ir Mažeikių apskrityse pirmosios sovietinės okupacijos laikotarpiu (1940–1941 m.) - Rukšėnas, Alfredas (Genocidas ir rezistencija, 2009)
Straipsnio tyrimo objektas – 1940–1941 m. lietuvių antisovietinis pasipriešinimas. Tikslas – remiantis istorijos šaltiniais, istoriografija ir memuarine literatūra, atskleisti, kaip kūrėsi ir plėtojosi antiokupacinis pogrindis Kretingos, Telšių ir Mažeikių apskrityse, kokia buvo jo dalyvių veikla ir tikslai pirmosios sovietinės okupacijos laikotarpiu.
Keywords: Lietuva; sovietinė okupacija; antisovietinis pasipriešinimas; Kretinga; Telšiai; Mažeikiai