Lietuvių policijos Šiaulių (14-asis) ir Panevėžio (10-asis) batalionai (1941–1944) - Bubnys, Artūras (Genocidas ir rezistencija, 2010)
Remiantis archyvų dokumentais ir istorine literatūra, straipsnyje siekiama atkurti dviejų lietuvių policijos batalionų – Šiaulių ir Panevėžio – istoriją, svarbiausius jų veiklos etapus ir įvykius, atskleisti šių batalionų veiklos panašumus ir skirtumus, personalinę sudėtį ir patirtus nuostolius.
Keywords: Lietuva; vokiečių okupacija; kolaborantai; Šiauliai; Panevėžys; policijos batalionai