LSSR KGB ir LKP CK santykių dinamika 1954–1990 m. - Burinskaitė, Kristina (Genocidas ir rezistencija, 2011)
Tyrinėjant kitaminčių persekiojimo ir represijų Lietuvoje istoriją, daugiausia dėmesio skiriama ir atitinkamai atsakomybė už tai tenka tik sovietinėms represinėms struktūroms, neretai užmirštant, kad svarbiausius sprendimus Sovietų Sąjungoje priimdavo SSKP CK. Sovietinis saugumas buvo tik komunistų partijos vidaus ir užsienio politikos vykdytojas, todėl partijos vadovybei tenka ne mažesnė atsakomybė už kitaminčių persekiojimą Lietuvoje.
Keywords: KGB; komunistų partija; antisovietinis pasipriešinimas; represijos; ideologinė indoktrinacija