Žvelgiant į ateitį: partizaninės kovos taktikos sklaida Lietuvoje ir jos įgyvendinimas 1944–1953 m. - Jokubauskas, Vytautas (Genocidas ir rezistencija, 2011)
Straipsnyje analizuojama tarpukario Lietuvos kariuomenės ir Lietuvos šaulių sąjungos rengimo partizaniniam karui valstybės teritorijos okupavimo atveju problema ir tarpukario karinės strategijos sąsajos su pokario partizaninėmis kovomis. Apžvelgiama partizaninio karo samprata tarptautinės karo (humanitarinės) teisės kontekste. Aptariamas galimas Lietuvos šaulių sąjungos poveikis 1944–1953 m. partizaniniam karui bei kaip tarpukario patirtis per karininkus ir šaulius galėjo būti pritaikyta pokario kovose.
Keywords: Lietuva; sovietinė okupacija; ginkluotas pasipriešinimas; partizanai