Lietuvos laisvinimas tarp Helsinkio ir Belgrado konferencijų: krizė ar nauji impulsai? - Banionis, Juozas (Genocidas ir rezistencija, 2011)
Straipsnyje atskleidžiami nevienareikšmiai Helsinkio susitarimų įtakos Lietuvos laisvės bylai vertinimai, parodomos naujos kokybės paieškos Lietuvos laisvinimo sąjūdyje laukiant Belgrado konferencijos. Tyrimo objektu pasirinkti pagrindiniai, aktyviausi šio proceso veiksniai – politine veikla užsiimančios lietuvių išeivių organizacijos VLIK’as, ALT ir PLB.
Keywords: Baltijos šalys; sovietinė okupacija; Lietuvos laisvinimo veikla