Antisovietinis pasipriešinimas Kaune 1946–1947 m. - Pocius, Mindaugas (Genocidas ir rezistencija, 2011)
Straipsnis skirtas atskleisti Tauro apygardos vadovybės pastangoms išplėsti partizanų, pogrindžio rezervininkų veiklą Kaune 1947 m., taip pat studentų antisovietinę veiklą Vytauto Didžiojo universitete ir Lietuvos žemės ūkio akademijoje 1946–1947 m.Mėginama atsakyti į klausimus, kaip reiškėsi ir kuo buvo ypatinga Tauro apygardos Birutės rinktinės partizanų ir rezervininkų veikla Kaune. Ar pogrindžio vadovybė planavo, mėgino sunaikinti aukščiausius šalies pareigūnus, žymiausius tėvynės išdavikus – Lietuvos komunistų partijos Centro komiteto pirmąjį sekretorių Antaną Sniečkų, sovietinės Lietuvos Ministrų Tarybos pirmininką Mečislovą Gedvilą, Aukščiausiosios Tarybos prezidiumo pirmininką Justą Paleckį, kitus vyriausybės narius?
Keywords: sovietinė okupacija; antisovietinis pasipriešinimas; Kaunas; studentai; aukštasis mokslas