Kauno savisaugos batalionų karių dalyvavimo žydų ir kitų asmenų grupių žudynėse vokiečių okupacijos laikotarpiu (1941–1944 m.) motyvai - Rukšėnas, Alfredas (Genocidas ir rezistencija, 2011)
Straipsnio tyrimo objektas – vokiečių okupacijos laikotarpio (1941–1944 m.) Kauno savisaugos batalionų istorija. Tikslas – remiantis archyvinių duomenų ir istorinių darbų analize, atlikti vidinių veiksnių, skatinusių Kauno savisaugos batalionų karius dalyvauti žydų, kitų asmenų grupių žudynėse, tyrimą.
Keywords: Lietuva; vokiečių okupacija; holokaustas; žydai