Armijos Krajovos Vilniaus apygardos partizanų brigadų veikla - Balbus , Tomasz (Genocidas ir rezistencija, 2012)
Vilnius buvo vienas iš regioninių Lenkijos antisovietinio pogrindžio centrų. Čia būrėsi Vilniaus ir Kauno srityse veikiantys lenkų pogrindžio nariai. Per visą Antrosios Lenkijos Respublikos šiaurės rytų pakraščio okupacijos laikotarpį Vilnius buvo pagrindinis Lenkijos karinio ir civilinio (politinio) pogrindžio centras.
Keywords: Lietuva; Lenkija; antisovietinis pasipriešinimas; Armija Krajova; partizanai