Komunistinės ideologijos pokyčių po 1953 m. įtaka represinei politikai ir KGB veiklai - Burinskaitė, Kristina (Genocidas ir rezistencija, 2013)
Po Josifo Stalino mirties 1953 m. Sovietų Sąjungoje baigėsi masinių represijų laikai. Tačiau ir toliau buvo persekiojami režimo priešininkai. Tai nulėmė komunistinė ideologija, komunistų partijos vidaus ir užsienio politikos uždaviniai. Istoriografijoje retai analizuojamos komunistinės ideologijos ir jos transformacijų po 1953 m. sąsajos su taikaus pasipriešinimo slopinimu. Juk ideologija buvo sovietinės sistemos pagrindas. Norint suprasti represinės politikos tendencijas ir objektus po 1953 m., būtina ištirti  komunistinės ideologijos įtaką pasipriešinimo dalyvių persekiojimui.
Keywords: KGB; komunistų partija; komunistinė ideologija; represijos