Partizanų baudžiamoji praktika Varėnos krašte (1944–1952 m.) - Mikelevičius , Laimis (Genocidas ir rezistencija, 2013)
Straipsnyje analizuojami partizanų baudžiamieji veiksmai Varėnos krašte. Išnagrinėjus įvairius sovietų represinių struktūrų ir partizanų dokumentus, siekiama atskleisti partizanų vykdytų mirties bausmių ir nužudymo atvejų įvairovę, jų priežastis ir aplinkybes.
Keywords: sovietinis režimas; ginkluotas pasipriešinimas; kolaboranti; represijos