Sovietinių represijų atmintis Kazachstano lietuvių diasporoje: interpretacijos, praktikos, kontekstai - Šutinienė, Irena (Genocidas ir rezistencija, 2024)
Šiame straipsnyje analizuojama represijų atmintis Kazachstano lietuvių diasporoje, kurios didelę dalį sudaro represuotų lietuvių palikuonys. Remiantis pusiau struktūruotų interviu metodu atliktos apklausos duomenimis, analizuojamos diasporos atstovų represijų atminties interpretacijos, vertinimai, įamžinimo ir minėjimo praktikos. Aptariamos šios atminties sąsajos su dominuojančiais kolektyviniais Kazachstano atminties diskursais ir lietuviškuoju represijų atminties pasakojimu. Analizė atskleidžia gyvenamosios šalies represijų atminties diskursų įtaką migrantų ainių atminčiai.
Keywords: prievartinė migracija; migrantų kartų atmintis; sovietinių represijų atmintis