Tarp masės ir individo. Vilniaus ypatingasis būrys 1941–1945 m. - Šikšnianas , Mantas (Genocidas ir rezistencija, 2016)
Remiantis šaltinių ir istoriografijos duomenimis straipsnyje atskleidžiama Vilniaus ypatingojo būrio istorija. Daugiausia susitelkiama į formavimosi eigą, motyvaciją ir narių kasdienybę.
Keywords: Lietuva; vokiečių okupacija; Holokaustas; kolaborantai