Mirties bausmė Lietuvos SSR 1950–1990 m.: teisiniai pagrindai ir periodizacija - Indrišionis, Darius (Genocidas ir rezistencija, 2016)
Straipsnio tikslas – apžvelgti sovietinės teisės dokumentus, reglamentuojančius mirties bausmės taikymą sovietų okupuotoje Lietuvoje, ir atskleisti, kada, kur ir už kokius nusikaltimus 1950–1990 m. Lietuvos SSR mirtininkams buvo vykdoma aukščiausioji bausmė.
Keywords: Lietuva; sovietinė okupacija; represijos; mirties bausmė