Jono Noreikos-Generolo Vėtros biografijos kontroversijos - Rukšėnas, Alfredas (Genocidas ir rezistencija, 2016)
Straipsnio tyrimo tema – vokiečių okupacijos (1941–1944 m.) Lietuvoje laikotarpis. Objektas – pasipriešinimas ir Holokaustas. Tikslas – atlikti istorinės asmenybės Jono Noreikos-Generolo Vėtros vokiečių okupacinio laikotarpio pasipriešinimo veiklos ir su Holokaustu susijusių veiksmų tyrimą remiantis prieinamais istoriniais šaltiniais, moksline ir kita literatūra.
Keywords: antisovietinis pasipriešinimas; antinacinis pasipriešinimas; represijos; Jonas Noreika-Vėtra