SSRS finansų politika okupuotoje Lietuvoje 1940–1990 m.: mitai ir realybė - Komičienė, Vida (Genocidas ir rezistencija, 2021)
Straipsnyje analizuojama aktuali tema – Sovietų Sąjungos padarytos žalos ištyrimas reikalaujant visuomenei – svarbi Lietuvai, Latvijai ir Estijai, taip pat ir užsienio valstybėmsdėl to, kad Baltijos šalių ekonominė raida buvo suspenduota ilgiems priklausomybės metams.Sovietinės okupacijos žalos apskaičiavimassvarbus dar ir dėl to, kad Rusijos propagandanepaliaujamai skleidžia mitą, jog Lietuvai,kaip ir kitoms Baltijos šalims, sovietinė valdžia suteikė tiek naudos, kad ji turėtų sumokėti už pastatytas gamyklas, sukurtą socialistinę gerovę ir kt. Tikslas  – remiantis Lietuvos centriniame valstybės archyve saugoma finansine dokumentine medžiaga – išslaptintais okupacinio režimo finansinės apskaitos dokumentais – nustatyti finansinės žalos aspektą,siekiant išsiaiškinti mitą apie tariamą Lietuvos skolą SSRS.
Keywords: Sovietų Sąjunga; sovietų okupacija; Sovietų Lietuva; finansai; Baltijos šalys