Lietuviai ir ukrainiečiai išeivijoje: politinių ryšių pėdsakai Vakaruose - Banionis, Juozas (Genocidas ir rezistencija, 2021)
Straipsniu siekiama nubrėžti XX a. antrosios pusės ryšių tarp lietuvių ir ukrainiečių egzilyje aiškesnius kontūrus, atskleidžiant jų politinių organizacijų bendradarbiavimo konkrečias apraiškas, nušviečiant abiejų tautų tarpusavio santykių perspektyvą.
Keywords: Lietuva; Ukraina; išeivija; antisovietinis pasipriešinimas