Jonas Kimštas-Žalgiris – asmenybės ir biografijos bruožai - Pocius, Mindaugas (Genocidas ir rezistencija, 2020)
Straipsnyje, remiantis Lietuvos ypatingajame archyve ir Lietuvos centriniame valstybės archyve saugoma dokumentine medžiaga, pasipriešinimo dalyvių bei J. Kimšto artimųjų atsiminimais, liudijimais, bandyta atskleisti J. Kimšto-Žalgirio biografijos bruožus, jo asmenybę bei vaidmenį pasipriešinimo sąjūdžio istorijoje. Rengiant straipsnį atlikta kritinė istorijos šaltinių analizė ir panaudotas biografinis metodas.
Keywords: sovietinė okupacija; partizanai; represinės struktūros; agentai; Jonas Kimštas-Žalgiris