Juozo Albino Lukšos-Daumanto 1940–1941 m. biografijos puslapiai - Rukšėnas, Alfredas (Genocidas ir rezistencija, 2020)
Tyrimo temos – rezistencija pirmosios sovietų okupacijos (1940–1941 m.) Lietuvoje laikotarpiu ir žydų genocidas kraštą valdant naciams. Tikslas – remiantis prieinamais archyviniais dokumentais ir istorine literatūra, atsakyti į straipsnyje suformuluotus uždavinius, susijusius su Juozo Lukšos-Daumanto 1940–1941 m. gyvenimo istorijos įvykiais.
Keywords: sovietinė okupacija; vokiečių okupacija; partizanai; holokaustas; Juozas Lukša-Daumantas