Šeimos ir lyčių vaizdiniai savilaidoje - Klumbys, Valdemaras (Genocidas ir rezistencija, 2020)
Šiame straipsnyje nagrinėjama sovietinė periodinė savilaida siekiant ištirti jos požiūrį į socialinę ir kultūrinę Lietuvos visuomenės modernizaciją ir jos reakciją į vyraujančio šeimos modelio ir lyčių stereotipų kaitą. Taip pat siekiama ištirti, ar propagandinės ir legalioje spaudoje paskelbtos vertybės bei nuomonės prasiskverbė į visuomenę ir kaip ją paveikė. Tam naudojama ir legalios spaudos publikacijos bei jų analizė.
Keywords: sovietinė šeima; savilaida; sovietinė Lietuva; lyčių lygybė; modernizacija