Lietuvos sienos su Lenkija apsauga 1920−1938 metais - Ereminas, Gintautas (Genocidas ir rezistencija, 2020)
Straipsnio tyrimo objektas – politiškai sudėtingu 1920–1938 m. laikotarpiu tarp Lietuvos Respublikos ir Lenkijos okupuoto Vilniaus krašto nustatytos sienos apsauga, kurią vykdė Lietuvos liaudies milicininkai, Lietuvos šaulių sąjunga, 2-asis Marijampolės pulkas, Pasienio brigada, Pasienio policija. Remiantis įvairiais dokumentais, bus mėginama rekonstruoti Lietuvos Respublikos ir Lenkijos okupuoto Vilniaus krašto nustatytą sieną saugojusių dalinių veiklą 1920–1938 metais
Keywords: Lietuva; Lenkija; tarpukaris; Vilniaus kraštas