Lietuviai darbininkai nacių okupuotoje Austrijoje 1942–1945 metais - Bubnys, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2020)
Šiame straipsnyje siekiama ištirti Lietuvos gyventojų priverstinius ir laisvanoriškus darbus nacistų aneksuotoje Austrijos Respublikoje Antrojo pasaulinio karo metais, nustatyti apytikrį Austrijoje dirbusių Lietuvos gyventojų skaičių, jų pasiskirstymą pagal vietoves ir darbovietes, darbo sąlygas, bandymus pabėgti į Lietuvą ir nacių taikytas bausmes Lietuvos darbininkams Austrijoje.
Keywords: vokiečių okupacija; Austrija; represijos; priverstiniai darbai