Bronius Liesis-Naktis - Jurkutė, Mingailė (Genocidas ir rezistencija, 2019)
Išsamių partizanų vadų, net Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio (toliau – LLKS) vadovybės narių, biografijų nėra labai daug parengta. Nuošalyje palikę istorikų mėgėjų tyrimus, randame keletą asmenybių, kurios susilaukia (ne)proporcingai daugiau dėmesio. Daugumos vadų atveju paprastai turime gana pabirus faktus, išsimėčiusius po skirtingo svorio ir patikimumo leidinius, pavyzdžiui, Broniaus Liesio atveju tai yra nuolat jam „prikabinama “klaidinga profesija”. Apibendrinant šio kovotojo atvejį, oficialiu lygmeniu tėra trumputė biograma su faktinėmis klaidomis. Todėl šio straipsnio tikslas paprastas – klasikinis baltos dėmės pildymas.
Keywords: Lietuva; sovietų okupacija; partizanai; ginkluotas pasipriešinimas