Holokaustas Lietuvoje: Kauno apskrities Čekiškės, Seredžiaus, Veliuonos ir Vilkijos valsčių žydų likimas 1941 m. vasarą ir rudenį - Rukšėnas, Alfredas (Genocidas ir rezistencija, 2019)
Tyrimo objektas – Holokaustas Lietuvoje (1941–1944 m.). Tema – Holokaustas Kauno apskrities Čekiškės, Seredžiaus, Veliuonos ir Vilkijos valsčiuose 1941 m. vasarą ir rudenį. Tikslas – remiantis prieinamais archyviniais dokumentais bei kito pobūdžio šaltiniais, taip pat istorine literatūra, papildyti naujais duomenimis jau atliktus tyrimus Holokausto minėtuose valsčiuose tema, atsakant į straipsnyje suformuluotus uždavinius.
Keywords: Lietuva; vokiečių okupacija; Holokaustas; žydai; Kauno apskritis