Lietuviai SSRS MVD ypatingųjų lagerių kalinių tautinėje sudėtyje - Allanijazov, Turganbek (Genocidas ir rezistencija, 2018)
Straipsnyje nagrinėjami pagrindiniai statistiniai duomenys apie SSRS MVD GULAG’o ypatingųjų lagerių kalinių lietuvių skaičių 1950–1954 m. Pateikiama kiekybinė lietuvių dinamika pagal metus ir lagerius.  atskleidžiamos kiekybinės kaitos tendencijos ir kryptys. Nurodomi lageriai, kuriuose lietuvių buvo daugiausia ir kuriuose – mažiausia, pateikiama didžiausio lietuvių skaičiaus lagerių gyvavimo laikotarpiu data.
Keywords: sovietinė Lietuva; represijos; politiniai kaliniai; Gulag'as; lageriai