Majoras Aleksejus Sokolovas ir jo vadovaujamų agentų smogikų veiklos modelis - Tumavičius, Andrius (Genocidas ir rezistencija, 2018)
Straipsnyje pateikiama 1946–1950 m. Lietuvos SSR MVD (MGB)  specialiosios grupės, kurią sudarė agentai smogikai, veiklą koordinavusio Aleksejaus Sokolovo biografija, aptariami smogikų veiklos principai.
Keywords: Lietuva; sovietinė okupacija; represinės struktūros; agentai; represijos