VKP(b) CK Lietuvos biuro vaidmuo slopinant partizaninį pasipriešinimą (1944 m. lapkritis–1947 m. kovas - Pocius, Mindaugas (Genocidas ir rezistencija, 2018)
VKP(b) CK Organizacinio biuro nutarimu 1946 m. kovo 27 d. M. Suslovas buvo atleistas iš VKP(b) CK Lietuvos biuro pirmininko pareigų ir paskirtas Organizacinio biuro nariu, kas turėjo įtakos pokyčiais galios paskirtymui LKP viduje bei santykiuose su Maskva. Lietuvos biuro sudėties pokyčiai 1946 m. vasarą atsiliepė kovos su partizaniniu sąjūdžiu organizavimui – pamažu vadovavimą šiai kovai perėmė centro profesionalai saugumiečiai.
Keywords: Lietuva; sovietinė okupacija; komunistų partija; ginkluotas pasipriešinimas; represijos