Lietuvos liaudies milicijos veikla neutraliojoje zonoje (1920−1923 m.) - Ereminas, Gintautas (Genocidas ir rezistencija, 2017)
Straipsnio tyrimo objektas – politiškai sudėtingu laikotarpiu (1920–1923 m.) tarp Lietuvos Respublikos ir Lenkijos okupuoto Vilniaus krašto nustatytoje neutraliojoje zonoje gyvenusių civilių žmonių, jų turto ir pačios neutraliosios zonos apsauga, kurią vykdė Lietuvos liaudies milicininkai. Remiantis Lietuvos centriniame valstybės archyve saugomais neutraliosios zonos liaudies milicijos vyriausiojo štabo dokumentais mėginama rekonstruoti Lietuvos Respublikos pasienio policijos funkcijas vykdžiusio ir su neutraliojoje zonoje veikusiais lenkų partizanais kovojusio dalinio veiklą.
Keywords: Lietuva; Lenkija; Vilniaus kraštas; lenkų okupacija; pasienis