Nacių okupacijos laikotarpio (1941–1944 m.) Lietuvoje Kauno apskrities valsčių žydų turto istorijos bruožai: nekilnojamojo turto konfiskavimas ir valdymas - Rukšėnas, Alfredas (Genocidas ir rezistencija, 2017)
Tyrimo tema – nacių okupacijos laikotarpio (1941–1944 m.) Lietuvoje žydų turto istorija. Tikslas – remiantis prieinamais archyviniais dokumentais ir istorine literatūra atsakyti į straipsnyje suformuluotus uždavinius, susijusius su Kauno apskrities valsčiuose gyvenusių žydų turto istorijos klausimais.
Keywords: Lietuva; vokiečių okupacija; žydai; žydų turtas