Panevėžio apskrities Pušaloto valsčiaus 1941 m. Birželio sukilimo dalyvių likimai - Jaskelevičius, Tadas (Genocidas ir rezistencija, 2016)
Straipsnio tyrimo objektas – 1941 m. Birželio sukilimo dalyviai. Tikslas – atskleisti jų likimus pasibaigus sukilimui. Straipsnis toliau tęsia Pušaloto valsčiaus 1941 m. Birželio sukilimo dalyvių veiklos ir likimų tyrimą1. Keliami šie uždaviniai: 1) atskleisti vokiečių okupacijos įtaką sukilimo dalyvių likimams; 2) nustatyti sukilėlių likimus Lietuvą antrąkart okupavus Sovietų Sąjungai; 3) įvertinti teisinę sovietų represinių struktūrų praktiką  persekiojant Pušaloto valsčiaus sukilėlius.
Keywords: Lietuva; sovietinė okupacija; antisovietinis pasipriešinimas; sukilimas; sukilėliai