Lenkijos valdžios polonizacijos politika lietuvių tautinės mažumos atžvilgiu (1935–1939 m.) - Ereminas, Gintautas (Genocidas ir rezistencija, 2015)
Straipsnio tyrimo objektas – 1935–1939 m. Lenkijos valdžios vykdyta kryptinga lenkinimo politika Vilniaus krašte. Remiantis lietuvių švietimo draugijos „Rytas“ medžiaga siekiama parodyti, kaip ir kokiomis sudėtingomis sąlygomis lietuvybės labui dirbo draugijos pedagogai ir darbuotojai
Keywords: Lietuva; Lenkija; lenkų okupacija; polonizacija; Vilniaus kraštas