Teisė į privatumą ir asmens duomenų apsaugą Rusijoje, Lietuvoje ir Vokietijoje: nuo istorijos iki šiandienos diskursų - Rogers, Monika (Genocidas ir rezistencija, 2026)
Straipsnyje aptariami viešieji ir teisiniai diskursai, susiję su privatumo ir asmens duomenų apsaugos idėjomis ir jų suvokimu Vokietijoje, Lietuvoje ir Rusijoje. Taip pat tiriama, ar (ir jei taip, tai kaip) istorinės idėjos ir įsitikinimai apie privatumą ir asmens duomenų apsaugą vis dar formuoja požiūrį ir politiką, susijusią su asmens duomenų apsauga ir privatumu šiose trijose šalyse. Rusija, Lietuva ir Vokietija turėjo panašią istorinę gyvenimo nedemokratinėse visuomenėse patirtį. Tačiau šiandien Rusija dreifuoja į visiškai priešingą normatyvinę ir geopolitinę trajektoriją nei Lietuva ir Vokietija. Straipsnyje atskleidžiama, kaip politinių sistemų skirtumai veikia su asmens duomenų apsauga susijusias teisines darbotvarkes. Taip pat atsižvelgiama į Vokietijos ir Lietuvos panašumus ir skirtumus.