Tragiškų įvykių sūkuryje parašytų memuarų savitumai - Tūtlis, Vidmantas (Genocidas ir rezistencija, 1997)
Šiame straipsnyje remiantis garsių partizanų atsiminimais, diennoraščiais, analizuojamos jų sudarymo aplnkybės, savytumai,panašumai, skirtumai, kaip jie atspindi ginkluotą pasipriešinimą , partizanų mentalitetą.