Belgrado susitikimas: Lietuvos laisvinimo lūkesčiai - Banionis, Juozas (Genocidas ir rezistencija, 2000)
Straipsnyje apžvelgiamas laisvosios lietuvijos pasirengimas Europos saugumo ir bendradarbiavimo konferencijai Belgrade 1977 m., supažindinama su penkiais Lietuvos laisvinimo programos etapais ir akcentuojami šio tarptautinio forumo momentai, turėję reikšmės Lietuvos bylos kėlimui. Panaudoti Lietuvos ypatingajame ir Lietuvos visuomenės organizacijų archyvuose saugomi dokumentai.