Lietuvos diplomatinė tarnyba Antrojo pasaulinio karo metais Europoje - Jonušauskas, Laurynas (Genocidas ir rezistencija, 2000)
Straipsnyje nagrinėjama Lietuvos diplomatinės tarnybos padėtis Antrojo pasaulinio karo metais, aptariami 1941–1942 m. Šveicarijoje įvykę Lietuvos diplomatų susitikimai. Šio straipsnio tikslas – supažindinti su LDT veiklos Europoje aspektais Antrojo pasaulinio karo metais ir apžvelgti Lietuvos istoriografijoje beveik neminėtus du dokumentus.