Penktasis lietuvių policijos batalionas (1941–1944) - Bubnys, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2001)
Straipsnyje nagrinėjama 5-ojo lietuvių policijos bataliono istorija – pradedant jo suformavimu Kaune 1941 m. rudenį ir baigiant išformavimu Latvijoje 1944 m. pabaigoje. Autorius siekia atskleisti svarbiausius bataliono veiklos etapus ir reikšmingesnius įvykius, parodyti šio bataliono istorijos specifinius bruožus.