Chuine (Sempo) Sugiharos veiklos Kaune 1939–1940 m. probleminiai aspektai - Ivanovas, Bernaras (Genocidas ir rezistencija, 2001)
Straipsnio objektas yra Japonijos konsulo Sugiharos veiklos Kaune probleminiai aspektai. Mėginama nagrinėti du esminius momentus: buvo ar ne jo veiklos rizikos veiksnys ir ar konsulo atleidimas iš darbo susijęs su vizų išdavimu. Atkreiptas dėmesys į Sugiharos santykius su lenkų žvalgyba. Šie klausimai gvildenami komparatyvistiniu-analitiniu metodu. Tuo straipsnis originalus istoriografijos šia tema (daugiausia aprašomojo pobūdžio) kontekste.