Užsienio radijo laidos tautos kovoje dėl laisvės sovietinio režimo metais - Bagušauskas, Juozapas Romualdas (Genocidas ir rezistencija, 2001)
Šiame straipsnyje autorius užsibrėžė tikslą apžvelgti užsienio radijo laidų lietuvių kalba atsiradimo istoriją ir vaidmenį kovose dėl Lietuvos laisvės, atskleisti pagrindines šių laidų temas. Straipsnį sudaro dvi dalys. Pirmoje dalyje analizuojama užsienio radijo laidų lietuvių kalba tinklo formavimosi istorija, sovietinio režimo pastangos nuslopinti šias laidas transliuojančias radijo stotis. Antroje straipsnio dalyje atskleidžiamos pagrindinės užsienio radijo laidų lietuvių kalba temos - Lietuvos valstybingumo atkūrimo, patriotizmo ir laisvės idėjų puoselėjimas, režimo pastangų įteisinti Lietuvos okupaciją beviltiškumas, sovietinio kolonializmo apraiškos Lietuvoje. Straipsnis parengtas remiantis neskelbtais partinių, KGB struktūrų dokumentais, saugomais Lietuvos ypatingajame archyve, LSSR radijo tarnybų rengtais tarnybiniam naudojimui užsienio radijo laidų lietuvių kalba biuleteniais, kurie saugomi Lietuvos istorijos instituto rankraštyne.